Index Vakbarát Hírportál

Színjátékra gyanakszik a kidobott levélszavazatok ügyében vizsgálódó ügyészség

2022. július 6., szerda 06:02

A mai napig nem zárult le a a nyomozás a Marosvásárhely melletti illegális szeméttelepen kidobott, részben megégetett levélszavazatok ügyében.

Ugyanakkor a Maros megyei ügyészség gyanúja szerint egy színjáték áll a dolog mögött, amit a sajtó számára készítettek elő, írja a Krónika.ro kolozsvári magyar hírportál.

Mircea Galina, a Maros megyei ügyészség szóvivője a Népszavának nyilatkozva megerősítette azt az információt, miszerint tizenhárom kitöltött szavazólapról és néhány üres borítékról van szó. Hozzátette, az eddigi vizsgálatok nem vezettek eredményre, mivel a helyszínen nincsenek térfigyelő kamerák, a tönkretett papírokon pedig ujjlenyomatokat sem találtak. A sérült maradványokat Bukarestben vetik alá biokriminalisztikai vizsgálatoknak, tette hozzá Galina.

A szóvivő arról is beszélt, hogy a szavazólapok és borítékok Maros és Hargita megye területéről bárhonnan származhattak. Úgy tűnik, nem érvényes szavazatokról van szó, az azonosító adatok hiányosak. Feltételezhetően postaládákból kiszedett levélcsomagokat töltöttek ki, majd semmisítettek meg, üres, kidobott borítékokat gyűjtöttek össze, az egészet a sajtó számára rendezték meg, fűzte hozzá Galina.

Rovatok