Index Vakbarát Hírportál

Bemutatott a tüntetőknek, most ő a brit oktatási államtitkár

2022. július 9., szombat 10:57

Az a brexit-párti képviselő kapta meg az oktatási államtitkári posztot, aki Boris Johnson lemondása után a középső ujját mutatta a tüntetőknek.

Andrea Jenkyns konzervatív képviselő azt kiabálta a Boris Johnson lemondásakor összesereglett tömegnek, hogy „várjátok ki a végét”, majd azzal nyomatékosította közlését, hogy felmutatta a középső ujját − írta meg az Independent. Hozzátette:

Az nevet, aki utoljára nevet. 

Jenkynst az eset után egy nappal oktatási államtitkárnak nevezték ki. 

Ebből az alkalomból a Twitteren azt írta, hogy

megtiszteltetés számomra, hogy a miniszterelnök szolgálatában állhatok, mint oktatásért felelős miniszterhelyettes. Azon fogok dolgozni, hogy oktatási rendszerünk hozzájáruljon a következő generáció formálásához és a jövő alapjainak megteremtéséhez.

A politikus azonnal a kommentelők kereszttüzébe került. Egyikük azt írta, hogy

már alig várom, hogy megtanítsd a gyerekeinket a jó modorra.

A csütörtökön lemondott Boris Johnson az ősszel esedékes választásokig még ügyvezető kormányfő marad, és folytatja a nagyszabású átszervezést, amelyet több mint ötven kormánytag kedd este és csütörtök dél között történt lemondása kényszerített ki.

Egy újabb brexit-párti politikus, Peter Bone lett az alsóház új alelnöke − ez a poszt 2019 óta nem volt betöltve. Damian Collins pedig a kultúráért, médiáért és sportért felelős minisztérium parlamenti államtitkára lett.

Rovatok