Index Vakbarát Hírportál

Gyilkossággal fenyegette a magyar újságírót a dunaszerdahelyi maffia egyik tagja

2022. július 14., csütörtök 14:38

Örökre megváltoztatta a Csallóközt az a korszak, amikor még a dunaszerdahelyi maffia uralta a környéket – mondta el Barak Lászlő, a Paraméter nevű szlovákiai magyar internetes hírportál főszerkesztője, társtulajdonosa.

Barak László elmondta, hogy az volt a legdurvább találkozása a dunaszerdahelyi maffiával, amikor a feleségével autójukkal ki akartak hajtani a főútra, de a nagy forgalom miatt meg kellett állniuk. Mögöttük rájuk dudált valaki egy Mercedes terepjáróból, a felesége pedig kiszólt, hogy „mit dudálsz, te idióta?”.

A kocsiból kiszállt egy izomagyú barom, odajött, és azt mondta a feleségemnek, kiveszlek az autóból, te p*csa. Én azonnal kiszálltam és visszaszóltam, mire ő odajött, az orromhoz érintette az orrát, és azt mondta, meggyilkol. Én megint visszaszóltam, hogy most gyilkolj meg, te g*ci, mire ő visszaült a kocsijába, és elhajtott

− mondta el Barak a Napunknak adott interjújában.

A férfi egyébként a dunaszerdahelyi maffiavezér, Sátor Lajos gyilkosának, Horváth Lehelnek az „egyik csicskája” volt. 

A másik eset akkor történt, amikor Barak László el akarta adni a lakását, és jelentkezett egy férfi. Megmondta neki, hol laknak, és a férfi el is ment oda.

Ahogy fogalmazott, „Raisz Szilárd volt az, aki egyébként a legértelmesebb volt a fiúk közül. Azt mondta nekem, Barak úr, maga biztos nem adja el nekem a lakását, mert a Csallóközben azt írják rólunk, hogy maffiózók vagyunk. Azt mondtam neki erre, a bűnözők bűnöznek, a rendőrök üldözik a bűnözőket, az újságírók pedig megírják. Megnézi a lakást, vagy nem? Feljött, és megnézte. Azt mondta a végén, most épp nincs pénze, de az apu mondta, hogy nemsokára lesz egy biznisz, és jelentkezik, azzal elment.”

Az újságíró szerint ez az időszak máig ható változásokat indított el Dunaszerdahelyen.

Ha leülsz a Budapest kávézó teraszára a Fő utcán, és megnézed az autómárkákat, úgy érezheted magad, mintha Monte-Carlóban lennél. Megváltozott az értékrend, fontosak a státuszszimbólumok

− közölte Barak László. 

De elmondása szerint őt magát is megváltoztatta ez a korszak. Barátságot kötött Jaroslav Spisiak járási, később országos rendőrkapitánnyal, akit dokumentáltan legalább ötször akartak megölni.

Barak épp önkormányzati képviselő volt Dunaszerdahelyen, amikor a tízes gyilkosság (a Pápay-klán tagjainak lemészárlása a Fontana-bárban, a térség egyik legvéresebb maffialeszámolása − a szerk.) történt.

Bementem Pázmány Péter polgármesterhez, és mondtam neki, hogy tennünk kell valamit, hogy a temetésből ne csináljanak felvonulást, mert ez volt a szándék. Mondtam, hogy meg kell hívni az önkormányzati ülésre Spisiakot. Ő el is jött, elfogadta a javaslatunkat, majd elmentünk egy vendéglőbe, ahol összebarátkoztunk. Akkortól rendszeresen bejárt a szerkesztőségbe, és mindenfélét elárult nekünk. Számtalan olyan dolgot mondott, ami a Csallóköznek k*rvára feldobta volna a példányszámát, de mindig azt mondta, Laci, ezt nem mondhatod el senkinek

− fogalmazott az újságíró.

Bár ő nem írta meg, de elmondása szerint

két nap múlva benne volt a Novy casban. Ott ugyanis lefizették a zsarukat.

Rovatok