Index Vakbarát Hírportál

Izrael légicsapásokkal válaszolt a Gázai övezetből kilőtt rakétákra

2022. július 16., szombat 15:03

Az izraeli hadsereg szombat kora reggel csapásokat mért a Hamász radikális palesztin szervezet állásaira, miután a Gázai övezetből négy rakétát lőttek ki Izrael területére – jelentette közleményében az izraeli hadsereg.

Az éjszaka folyamán légiriadó volt Askelonban és más településeken Izrael Gázai övezettel határos, déli részén. Az egyik rakétát sikeresen megsemmisítette a légvédelmi rendszer, a többi lakatlan területen ért földet – közölte az izraeli hadsereg. 

Izrael válaszul harci repülőgépekkel végzett légicsapásokkal támadt a Hamász állomásai ellen. A célpont egy rakétákat is előállító fegyvergyár volt. Hazem Kasszem, a Hamász szóvivője elítélte a légicsapásokat, amelyek állítása szerint senkit sem sebesítettek meg – írja a france24

A megszállás a terrorizmus valamennyi eszközével és amerikai támogatással sem lesz képes megtörni rendíthetetlen népünk akaratát és vitéz ellenállását

– szögezte le a Hamász szóvivője. 

A The Jerusalem Post című izraeli lap idézte a Hamász politikai vezetőjét, Iszmail Hánijét, aki szerint „az amerikai kormányzat kísérletei a térség újrarajzolására Izrael állam bevonása révén (...) kudarcot fognak vallani”.

Legutóbb június 18-án lőttek rakétákat Gázából Askelonra, két hónappal korábban pedig két dél-izraeli települést értek rakétatámadások. Izrael valamennyi, Gázából indított rakétatámadásért a Hamászt tartja felelősnek. 

Rovatok