Index Vakbarát Hírportál

Harry herceg szerint van összefüggés az ukrajnai háború és az amerikai abortusztörvény között

2022. július 19., kedd 16:59

A demokrácia és a szabadság ellen globális támadás zajlik – ezt mondta Harry herceg hétfőn az ENSZ közgyűlésén.

A közgyűlésen – amelyet a Nelson Mandeláról megemlékező ünnepnapon tartottak – Harry herceg arról beszélt, hogy az utóbbi időben számos kedvezőtlen esemény játszódott le a világon. Ezek között említette a koronavírus-járványt, a klímaválság, a dezinformáció terjedését, az ukrajnai háborút, valamint az Egyesült Államokban nemrég végbement változást is.

Ez fájdalmas év volt egy fájdalmas évtizedben

– összegezte Harry herceg az AFP szerint.

Ezután hozzátette azt is, hogy szerinte az ukrajnai háború és az abortusz eltörlése Amerikában egyaránt „a demokrácia és a szabadság elleni globális támadás” részét képezi, vagyis az ellen a két érték ellen irányul, amelyekért Nelson Mandela is küzdött. 

Mindeközben azt is hangsúlyozta, hogy a klímaválság is egyre sürgetőbb problémává válik. „Miközben mi itt ülünk, a világ megint lángol” – mondta, utalva az utóbbi napokban a világ több országban tapasztalt extrém időjárási jelenségekre.

Ezek egyre inkább az életünk részét képezik, és a válság csak rosszabb lesz, ha a vezetőink nem veszik kézbe az irányítást

– tette hozzá a herceg a klímaválságról beszélve, majd arra szólította fel a közgyűlésen résztvevőket, hogy hozzák meg azokat a „merész döntéseket, amelyekre szükség van az emberiség megmentéséhez”.

(Borítókép:  Harry herceg. Fotó: TIMOTHY A. CLARY / AFP)

Rovatok