Index Vakbarát Hírportál

Tíz félholt kiskutya életét mentették meg Doverben a hőségben

2022. július 21., csütörtök 12:15

Tíz kutyát és kölyökkutyát találtak félholtan, miután a héten a hőhullám idején egy komphajón, egy furgonban hagyták őket.

A kompon felejtett kutyákat a Franciaország és az Egyesült Királyság közötti 90 perces úton fedezték fel kedden, amikor Nagy-Britannia a perzselő, 40 fokos hőséggel küzdött.

A szállítmányozó cég bocsánatot kért a hibás döntésért, miután a kiskutyákat félholtan találták a Doverbe vezető úton. A Daisybrook Kennels and Transport Services az állatokat Németországból Franciaországon keresztül Angliába szállította, amikor a helyzetre fény derült.

Mindet állatorvoshoz szállították

A kenti Whitstable-ből származó Hannah Mason a családjával a P&O kompjáratán utazott Calais-ból, amikor a kocsi rakterében észrevette a kutyákat. A háromgyermekes anya az Independent szerint elmondta, hogy

felemeltük a fejüket, és vizes palackokkal itattuk őket. Néhányan még a saját fejüket sem tudták felemelni, félholtak voltak.

Nem sokkal a felfedezés után a komp munkatársai bekapcsolódtak a mentési munkálatokba, és a legkevésbé érintett kölyköket felvitték a komp kutyabarát zónájába, míg a kapitány beszélt a cég tulajdonosával, a Daisybrook Kennels and Transport Services-szel. Később a Környezetvédelmi, Élelmiszerügyi és Vidékügyi Minisztérium (Defra) tisztviselői is megérkeztek, hogy állatorvoshoz vigyék a kutyákat.

A közösségi médiában megjelent felháborodást követően a Daisybrook Kennels tulajdonosa bocsánatot kért. Az esemény körülményeit okolta, amiért a kisteherautók késve értek fel a hajnali 5 órakor induló kompra, és csak a 17.35-kor induló hajóra tudtak felszállni, amely aztán további 45 percet késett, hogy egy törölt kompjárat utasai fel tudjanak szállni.

Mindkét furgon Európából Angliába szánt kiskutyákat szállított, köztük négy kölyökkutyát Németországból.

A tíz kutya közül három a hőség miatt rendkívül beteg lett, viszont elővigyázatosságból mindet állatorvoshoz vitték.

Rovatok