Index Vakbarát Hírportál

Koronavírusos Joe Biden

2022. július 21., csütörtök 16:46

Joe Biden amerikai elnök pozitív koronavírustesztet produkált, közölte csütörtökön a Fehér Ház. A CNN a Fehér Ház közlése alapján azt írja, Biden „nagyon enyhe tüneteket” tapasztalt magán.

Az amerikai elnök néhány órája egy kampányrendezvényen azt mondta magáról, hogy rákos. A Fehér Ház azonban később azt állította, hogy az elnök nem fogalmazott helyesen.

A politikus azt mondta: a régióban több olajfinomító is működött, és emiatt nagyon nagy volt a környezetszennyezés már akkor is, majd ezután hozta szóba a rákot. Andrew Bates, a Fehér Ház szóvivője arról tájékoztatott, Biden csak arra utalt, hogy régebben nem-melanoma típusú bőrdaganata volt.

Ma reggel Biden elnöknek pozitív lett a koronavírustesztje. Az elnök be van oltva, és nagyon enyhe tüneteket tapasztal. Elkezdte a Paxlovid szedését. A CDC irányelveivel összhangban a Fehér Házban karanténba vonul, és ez idő alatt továbbra is teljes mértékben ellátja minden feladatát

– közölte a Fehér Ház.

Korából adódóan Biden fokozottan ki van téve a súlyos lefolyású Covid–19 kockázatának, bár az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ szerint az idősebb felnőttek teljes körű oltása és az emlékeztető oltás jelentősen csökkenti a kórházi kezelés és a halálozás kockázatát, írja a CNN.

(Borítókép: Joe Biden 2022. július 16-án. Fotó: Mandel Ngan / AFP)

Rovatok