Index Vakbarát Hírportál

Miniszoknyában ment kivégzésre, nem engedték be

2022. augusztus 2., kedd 07:42

A börtön tisztviselői ruhaellenőrzésnek vetik alá a kivégzéseken résztvevő női riportereket Alabamában. Az egyik nőt megpróbálták kitiltani, arra hivatkozva, hogy túl rövid a szoknyája.

Ivana Hrynkiw, az AL.com nevű alabamai hírportál újságírója elmesélte, hogy a börtön egyik tisztviselője félrehívta, és közölte vele, hogy a szoknyája túlságosan rövid ahhoz, hogy megfeleljen az előírásoknak.

Megpróbáltam a csípőmig húzni a szoknyámat, hogy hosszabb legyen, de azt mondták, hogy még mindig nem megfelelő

– mesélte az újságíró.

A tisztviselők az Associated Press riporterét, Kim Chandlert is teljes testátvizsgálásnak vetették alá, és arra kényszerítették, hogy álljon ki, hogy ellenőrizzék a ruházatának hosszát. Kim Chandler azt mondta, hogy ilyen megaláztatás még soha nem történt vele, amióta 2002 óta tudósít kivégzésekről.

Másik cipőt kellett húznia

Ivana Hrynkiw végül beléphetett a halálkamrába, miután kölcsönkért egy pár vízálló halásznadrágot egy fotóstól. Ezt már megfelelő öltözetnek tartották egy kivégzéshez – írja a Guardian.

A riportert emellett tájékoztatták, hogy nyitott cipője szabálysértésnek minősül, és arra kényszerítették, hogy cserélje a lábbelijét az autójából előkerült teniszcipőre. Mindezek után a riporter elvégezte a munkáját, és Alabama is.

A gyilkos áldozatának rokonai ellenezték a kivégzést

Három órába telt, mire találtak egy vénát, amibe belenyomhatták a halálos injekciót a gyilkosságért halálra ítélt férfiba.

Joe Nathan Jamest gyilkosságért ítélték halálra a 26 éves Faith Hall 1994-es meggyilkolásáért. Rövid ideig randevúztak, mielőtt a nő visszautasította a férfit.

Faith Hall lányai azt akarták, hogy a férfi élete hátralévő részét börtönben töltse, és azért könyörögtek, hogy ne végezzék ki.

Rovatok