Index Vakbarát Hírportál

Búvárkodó nőre támadt egy cápa az Egyesült Királyságban

2022. augusztus 3., szerda 10:50

Cornwall partjainál búvárkodás közben cápa támadott meg egy úszó nőt.

A cápatámadások ritkák az Egyesült Királyságban. Utoljára 2017-ben sebesített meg egy áldozatot egy cápa a brit vizeken, amikor egy szörfös ujját harapta meg Dél-Devon környékén. Az 1800-as évek óta mindössze néhány másik cápatámadás történt az Egyesült Királyságban.

Legutóbb egy nőt támadott meg, aki Cornwall környékén búvárkodott. A hatóságok szerint a lábát harapta meg a cápa.

Csak néhány, emberre veszélyes cápafaj létezik

A riasztást július 28-án nem sokkal 12.30 előtt kapta a parti őrség, melynek csapata Penzance kikötőjében találkozott a sérülttel, hogy segítsen átadni őt a mentőszolgálat gondozásába. A cápatámadások elleni védekezésről Kiss Róbert Richárd turisztikai és kommunikációs szakértő mondta el gondolatait, erről ide kattintva olvashat.

Az áldozat búvárkodáson vett részt, hogy megnézze a kék cápákat – amelyek a nyári hónapokban látogatják az Egyesült Királyságot –, amikor megtámadták – írja az Independent.

A kék cápák emberre irányuló támadásai rendkívül ritkák, de világszerte több halálos kimenetelű esetről is beszámoltak. A Shark Trust jótékonysági szervezet szerint csak néhány olyan cápafajta létezik, amely veszélyes lehet az emberre, és állítása szerint a brit vizekből még soha nem jelentettek egyet sem.

Rovatok