Index Vakbarát Hírportál

Legalább 12 ember meghalt a líbiai bandaháborúban

2022. augusztus 27., szombat 19:37

Bandaháború rázta meg Líbia fővárosának utcáit, legkevesebb 12 ember meghalt. A harcok a líbiai kormány irányítása körüli politikai patthelyzet közepette kezdődtek.

Mint megírtuk, péntek éjszaka bandaháború rázta meg Tripoli utcáit. A líbiai fővárosban harcok törtek ki, amelyek szombat reggelig tartottak: rivális csoportok lövöldöztek egymásra, és több hangos robbanás hallatszott a városban.

A legújabb értesülések szerint 12 ember meghalt, további 87 megsebesült a harcokban – közölte a líbiai egészségügyi minisztérium.

A rivális frakciók közti, könnyű- és nehézfegyverekkel vívott összecsapások, amelyek előrevetítik egy újabb polgárháború rémét, a líbiai kormány irányítása körüli politikai patthelyzet közepette kezdődtek. Az elmúlt hetekben egyre több fegyveres csoport mozgósította embereit a főváros környékén.

Az interneten megosztott képek és videók a városközpontról azt mutatják, hogy katonai járművek száguldoznak az utcákon, harcosok lövöldöznek, robbanások hallatszanak, és helyi lakosok próbálják eloltani a tüzeket. Az AFP helyszíni tudósítója szerint a 2020 júniusa óta példátlan hevességű összecsapások szombat este is folytatódtak, és Tripoli további negyedeire terjedtek át.

Rovatok