Index Vakbarát Hírportál

Bandaháború rázta meg Tripoli utcáit

2022. augusztus 27., szombat 13:05

A líbiai fővárosban az éjszaka folyamán heves harcok törtek ki, amelyek szombat reggelig tartottak: rivális csoportok lövöldöztek egymásra, és több hangos robbanás hangja hallatszott a városban.

Az összecsapások Tripoli belvárosában voltak, miután a főváros egyik legerősebb csoportja megtámadta egy rivális erő bázisát, ami a szemtanúk szerint többórás lövöldözéshez vezetett.

Nem volt világos, hogy a harcok közvetlenül kapcsolódnak-e a kormány irányítása körüli, szélesebb körű líbiai politikai patthelyzethez, de a bandák közötti összecsapások növelik más csoportok bevonásának kockázatát – írja a Reuters.

A líbiai politikai vitában mindkét oldalt támogató, nagyobb fegyveres csapatok az elmúlt hetekben többször is mozgósították erőiket Tripoli környékén, nagy katonai járműkonvojok vonultak a városban, és erőszakkal fenyegetőztek céljaik elérése érdekében.

A lövöldözésben egy ember meghalt. A városközpontról megosztott képeken és videókon utcákon száguldozó katonai járművek, lövöldöző harcosok és tüzeket oltani próbáló helyi lakosok láthatók.

Rovatok