Index Vakbarát Hírportál

II. Erzsébet kihagyta a Titkos tanács ülését, orvosai aggódnak érte

2022. szeptember 7., szerda 21:17

Újabb eseményt mondott le a brit uralkodó. II. Erzsébet orvosai tanácsára úgy döntött, nem vesz részt a miniszterek virtuális találkozóján. Az eseményt egy új időpontban tartják meg.

Le kellett mondania szerdára tervezett virtuális találkozóját a miniszterekkel II. Erzsébet brit királynőnek, miután orvosai pihenést javasoltak neki.

Őfelsége ma délután elfogadta az orvosok tanácsát arról, hogy pihenjen

– áll a Buckingham-palota közleményében, hozzátéve: „ez azt jelenti, hogy a Privy Council (Titkos tanács vagy Királyi Államtanács – a szerk.) ma estére tervezett ülését át kell szervezni”. A királynő jelenleg skóciai otthonában, a Balmoral-kastélyban tartózkodik.

A Reuters azt írja, a 96 éves uralkodónő tavaly év vége óta szenved a Buckingham-palota által „epizodikus mozgásszervi problémának” nevezett betegségben. A bejelentés óta több nyilvános szereplését is kénytelen volt lemondani, és számos kötelezettségének sem tudott eleget tenni.

A tanács virtuális ülésén Liz Truss, az újonnan megválasztott brit miniszterelnök tette volna le esküjét a kincstár első lordjaként, valamint az új kabinetminiszterek eskütételére és a titkos tanácsos kinevezésére is most került volna sor. 

Mint arról korábban írtunk, múlt héten újabb eseményt mondott le II. Erzsébet királynő. A palota informátora szerint az uralkodó mozgásszervi problémái miatt nem tudott részt venni a skót játékok, sportok és táncok ünnepén Skóciában.

(Borítókép: Kirsty O′Connor – WPA Pool / Getty Images)

Rovatok