Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, mit mondott a bíró a Donald Trump kontra Hillary Clinton ügyben

2022. szeptember 9., péntek 19:31

Egy amerikai bíró elutasította Donald Trump volt amerikai elnök Hillary Clinton ellen benyújtott keresetét, mondván, hogy a volt elnök „egy kétszáz oldalas politikai kiáltványt próbál fitogtatni, amelyben felvázolja sérelmeit azokkal szemben, akik ellene voltak”.

A bíró szerint a volt republikánus elnök azon állításai, miszerint a demokraták megpróbálták manipulálni a választásokat azzal, hogy azt mondták, Oroszország beavatkozik a választásokba, olyan politikai sérelmek „fitogtatására” tett kísérlet, amelyek nem a bíróságra tartoznak.

Donald Trump keresetének csütörtök esti elutasításakor Donald Middlebrooks, a Florida déli körzetének amerikai kerületi bíróságának bírája azt mondta, hogy a bíróság „nem a legmegfelelőbb fórum” a volt elnök panaszai számára.

„Egy kétszáz oldalas politikai manifesztumot próbál fitogtatni, amelyben felvázolja sérelmeit azokkal szemben, akik ellene voltak” – mondta Middlebrooks az ítéletében.

Donald Trump márciusban perelte be Hillary Clintont „zsarolásra”, „kártékony hazugság elkövetésére irányuló összeesküvésre” és más állításokra hivatkozva.

Middlebrooks ítéletében azt mondta, hogy Donald Trump túl sokáig várt a kereset benyújtásával, mivel túllépte a követelései elévülésének törvényes határidejét, és nem tudta bizonyítani, hogy őt bármilyen hazugság állításával megkárosították. Megjegyezte, hogy az alperes által tett kijelentések „védettek” az amerikai alkotmány szólásszabadságot szabályozó első kiegészítése által, írja a Guardian.

Moszkva egyébként tagadta, hogy beavatkozott volna a 2016-os amerikai elnökválasztásba.

Rovatok