Index Vakbarát Hírportál

Novák Katalin ott lesz II. Erzsébet temetésén

2022. szeptember 12., hétfő 13:30

Novák Katalin köztársasági elnök részt vesz II. Erzsébet brit királynő végső búcsúztatásán.

Novák Katalin és férje meghívást kapott a múlt hét csütörtökön, 96 éves korában meghalt II. Erzsébet brit királynő szeptember 19-ei temetésére, amelyen a köztársasági elnök részt is vesz majd – számolt be az MTI hétfőn a Telex cikkére hivatkozva. A cikk szerint arról egyelőre nem tudni, hogy mekkora küldöttséggel érkeznek.

Mint írják, a temetési szertartást a Westminster-palotával szomszédos Westminster-apátságban tartják majd. Ott nyugszanak a brit történelem olyan nagyjai, mint Hitvalló Eduárd, Isaac Newton, Charles Darwin, Stephen Hawking vagy éppen Laurence Olivier, valamint ott házasodott meg és ott koronázták meg a királynőt.

A 18. század óta nem rendeztek ott temetési szertartást brit uralkodónak. A királyi család tagjai közül legutóbb Erzsébet anyakirálynét temették el a Westminster-apátságban.

A temetési szertartásra a világ minden tájékáról érkeznek majd államfők, és ott lesznek a korábbi brit miniszterelnökök, valamint más meghatározó brit politikusok is a királyi család tagjain kívül.

Rovatok