Index Vakbarát Hírportál

Vilmos hercegben rossz emlékeket idézett fel a koporsó

II. Erzsébet királynőt gyászolja a világ

Index
2022.09.15. 06:29
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A királynő állami temetésére szeptember 19-én, hétfőn 11 órakor kerül sor a westminsteri apátságban. Az apátság az a történelmi templom, ahol Nagy-Britannia királyait és királynőit megkoronázták, és ahol a királynő feleségül ment Fülöp herceghez.

    Állami temetést általában egy király vagy királynő számára tartanak, és szigorú protokollszabályzatot követ. Ilyen például a koporsómenet katonai kísérete és az állami gyászidőszak, mialatt a nyilvánosság meglátogathatja a koporsót, és leróhatja tiszteletét. Az utolsó állami temetés Nagy-Britanniában Winston Churchillé volt 1965. január 30-án.

    A westminsteri apátságban tartott szertartáson a BBC szerint mintegy 2200 ember vesz részt, és a világ minden tájáról érkeznek majd államfők, hogy a királyi család tagjaival együtt emlékezzenek a királynő életére és szolgálatára. Várhatóan magas rangú brit politikusok, volt miniszterelnökök és királyi családok tagjai is részt vesznek majd a megemlékezésen.

  • Hatalmas sorok alakulnak ki a Temze partján, miközben az emberek arra várnak, hogy leróhassák tiszteletüket a királynő előtt. A késői időpont sem tántorított el sokakat a sorban állástól.

    Jelenleg a sor majdnem öt kilométer hosszú, és a vége a London Bridge közelében áll a BBC szerint.

    A sor maximális hossza 16 kilométer lehet.

  • Tisztelt olvasóink!

    Mint arról korábban az Index is beszámolt, 96 éves korában meghalt II. Erzsébet királynő. A nagy-britanniai eseményeket folyamatosan nyomon követjük, hogy olvasóink elsőként értesüljenek a legfontosabb fejleményekről.

    Tegnapi, percről percre frissülő hírfolyamunkat ide kattintva olvashatja.

    Tartsanak velünk ma is!

Rovatok