Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor már Brazíliában is kampányol

2022. október 1., szombat 20:45

A tervek szerint 2022. október 2-án általános választásokat tartanak Brazíliában, ahol az elnök és az alelnök személyéről, valamint a Nemzeti Kongresszus összetételéről döntenek a választópolgárok. Most Orbán Viktor is beszállt Jair Bolsonaro elnök kampányába. A magyar miniszterelnök nagyon szépeket mondott a dél-amerikai politikusról.

„Kedves brazil barátaim! Önök fontos választásra készülnek. Én több mint harminc éve szolgálom a hazámat Európában, ez idő alatt sok vezetővel találkoztam, de nagyon kevés olyan kiemelkedő vezetőt láttam, mint az önök elnöke, Bolsonaro elnök úr” – mondta Orbán Viktor a kamerába.

Örülök, hogy együtt dolgozhattam vele. Nagy megtiszteltetés volt megfigyelni és megtanulni, ahogyan csökkentette az adókat, ahogy stabilizálta a gazdaságot, ahogy visszaszorította a bűnözési rátát, és ahogy Brazília számára fényesebb jövőt készített elő

– tette hozzá a kormányfő.

Orbán Viktor ezután azt mondta, azt kívánja, hogy Bolsonaro folytathassa a munkáját. „Olyan elnökről beszélünk, aki a mai progresszív-liberális világuralom mellett is elég bátor volt ahhoz, hogy Brazíliát helyezze mindenek elé és a Jóistent mindannyiunk fölé” – mondta.

„Sok sikert kívánok önöknek. Go Bolsonaro!” – zárta gondolatait Orbán Viktor. A videót, amelyhez portugál felirat is készült, Bolsonaro a saját közösségi oldalán osztotta meg szombaton.

Meu muito obrigado ao Primeiro-Ministro da Hungria Viktor Orban pelo reconhecimento do trabalho que temos feito para recuperar nossa economia, controlar a inflação, gerar empregos, combater o crime e defender nossos valores. Sigamos no caminho certo rumo a um futuro brilhante!** pic.twitter.com/8VGnqVQZ6G

— Jair M. Bolsonaro 2️⃣2️⃣ (@jairbolsonaro) October 1, 2022

A brazil labdarúgó-válogatott egyik legfényesebb csillaga, a Paris Saint-Germainben játszó Neymar szintén videóban üzent Jair Bolsonaro elnöknek, biztosítva őt támogatásáról a választások előtt. Bolsonaro egyébként lelkes futballrajongó hírében áll, amit mi sem példáz jobban, hogy gyakran jelenik meg klubmezben a kampányokon, gyűléseken, sőt még akár hivatalos rendezvényeken is.

(Borítókép: Orbán Viktor Bécsben 2022. július 28-án. Fotó: Benko Vivien Cher / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda)

Rovatok