Index Vakbarát Hírportál

Kiengedték a börtönből Anna Sorokint, a német álörökösnőt

2022. október 8., szombat 15:10

Anna Sorokint kiengedték a börtönből, a Netflixről is ismert német álörökösnőt Manhattan belvárosába szállították – erősítette meg a hírt a nő ügyvédje.

Mint pár napja megírtuk, csak abban az esetben szabadulhatott a fogdából Anna Sorokin, ha talál magának egy szállást, ahol 24 órás felügyelet alatt tarthatják.

Ez, úgy tűnik, megtörtént, ugyanis az ügyvédje, John Sandweg megerősítette, hogy pénteken megkezdődött a szabadlábra helyezés folyamata, és hogy Sorokint a New York állam északi részén található Orange megyei börtönből Manhattan belvárosába szállították – írja a Guardian.

Nyolc vádpontban találták bűnösnek

Anna Delvey, avagy Anna Sorokin az életéről szóló netflixes sorozatnak köszönhetően vált világszerte ismertté. A szélhámos hírében álló álüzletasszony, aki német örökösnőnek adta ki magát, többeket megkárosított. A nőt végül 2017-ben tartóztatták le, és 2019-ben nyolc vádpontban találták bűnösnek, köztük lopás miatt. 

Sorokin most házi őrizetbe kerül, ahol 24 órás felügyelet vár rá, továbbá a közösségi médiára sem posztolhat. A New York Postnak azt nyilatkozta a nő, hogy nem lesz nehéz távol maradnia a közösségi médiától, és hogy nem fogja megszegni a házi őrizet szabályait. A német álörökösnő történetéről bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

(Borítókép: Johannes Schmitt-Tegge / picture alliance / Getty Images)

Rovatok