Index Vakbarát Hírportál

Túlélte az Iszlám Állam támadását, mégis a halált választotta a 23 éves nő

2022. október 9., vasárnap 20:41

Noha nem sérült meg a 2016 tavaszán a brüsszeli repülőtéren elkövetett terrortámadásban, mégis eutanáziát kért Shanti de Corte. A 23 éves nő májusban halt meg, ügyét most brit aktivisták vették elő egy tiltakozás miatt.

Még 2016-ban élte át Brüsszelben az Iszlám Állam nevű terrorszervezet merényletét Shanti de Corte, aki a történtek miatt komoly depresszióba esett. Végül eutanáziát kért, amit tavasszal hajtottak végre.

Daily Mail beszámolója szerint a 23 éves nő még májusban halt meg, az ügyét pedig nemrég olyan aktivisták vették elő, akik a széles körű eutanáziát lehetővé tévő brit törvénytervezetek ellen tiltakoznak.

Állításuk szerint amennyiben a törvényhozás elfogadja a készülő javaslatot, akkor Nagy-Britanniában is túl tágan értelmezhetik a jövőben a „kegyes halálhoz” való jog érvényesítését.

Kétszer is megpróbált öngyilkos lenni

Shanti De Corte ugyan nem sérült meg a brüsszeli repülőtéren elkövetett támadásban, viszont a depresszió kialakulása után az elmúlt hat évben kétszer is öngyilkosságot kísérelt meg. A 2016-ban elkövetett terrorcselekményben 32 ember vesztette életét.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok