Index Vakbarát Hírportál

Biden teljesen leblokkolt, amikor feleségéről kérdezték

2022. október 22., szombat 17:47

Joe Biden amerikai elnök, úgy tűnt, nem tudja, mit válaszoljon, mikor egy új interjúban arról kérdezték, felesége, Jill Biden szeretné-e, ha 2024-ben ismét indulna a választásokon.

Az Egyesült Államok elnöke elmondta, még nem hozta meg a hivatalos elhatározást, de szándékában áll újra elindulni.

Az MSNBC műsorvezetője, Jonathan Capehart kérdésére, hogy vajon a felesége támogatja-e a döntést, hosszú, kínos csend volt a válasz. Biden a padló felé pillantott a péntek este sugárzott interjúban, majd azt mondta,

a feleségem úgy gondolja, hogy én, hogy mi valami nagyon fontosat teszünk.

A 79 éves Biden 86 éves lenne mandátuma végén, ha 2024-ben újraválasztanák. Hivatalosan még nem jelentett be újabb indulást, mivel a demokraták aggódnak a megválaszthatósága és mentális állapota miatt idős korára való tekintettel.

Az amerikaiak közel kétharmada – köztük a demokraták többsége – azt nyilatkozta, hogy legalább „némileg aggódik” Biden elnök mentális egészségéért – derül ki az Issues & Insights hónap elején közzétett felméréséből.

Az amerikai elnök legutóbb egy katasztrófavédelmi tájékoztató közben tévedt el, amivel felkeltette a média és a kritikusok figyelmét, korábban pedig egy konferencián kereste a nyilvánosság előtt Jackie Walorskit, az augusztusban autóbalesetben meghalt indianai kongresszusi képviselőnőt, és úgy tűnt, elfelejtette, hogy már nem él.

Rovatok