Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt a férjét ért támadás után Nancy Pelosi

2022. október 30., vasárnap 14:23

Nancy Pelosi úgy nyilatkozott: teljesen összetörte a férje elleni erőszakos támadás. Az amerikai képviselőház elnöke elmondta, családja hálás a bűnüldöző szervek gyors reakciójáért, a férje orvosi ellátásáért.

Paul Pelosit pénteken egy férfi kalapáccsal támadta meg a házaspár San Franciscó-i otthonában. A 82 éves férfi állapota folyamatosan javul a támadás óta − mondta Pelosi. 

A férfi koponyatörést szenvedett, valamint a jobb karján és a kezén sérült meg. Jelenleg is kórházban van. A gyanúsított, a 42 éves David DePape állítólag azt követelte, hogy találkozhasson a politikussal − írta meg a BBC. 

A házelnök − aki a támadás idején az ország másik felében, Washingtonban tartózkodott − azonnal hazarepült, hogy meglátogassa férjét a kórházban. Nyilatkozatában azt mondta, hogy az imák és a jókívánságok vigaszt nyújtanak, és segítik férje felépülését.

A rendőrök, miután pénteken reagáltak a segélyhívására, Mr. Pelosit és a gyanúsítottat egy kalapácsért dulakodva találták meg, de a betörő megszerezte a tárgyat, és bántalmazta vele Pelosit.

A gyanúsítottat a rendőrök lefogták és lefegyverezték. Az incidens alatt állítólag azt kiabálta, hogy „hol van Nancy?”.

A 82 éves Nancy Pelosi az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb politikusa. A képviselőház elnökeként 2021-ben negyedik ciklusára is újraválasztották, így Joe Biden elnök és Kamala Harris alelnök után az ország harmadik legmagasabb közjogi méltóságát tölti be. 

Mint azt megírtukPaul Pelosit sikeresen megműtötték, így várhatóan koponyatörése és a többi súlyos sérülése is helyre fog jönni, így teljesen felépülhet – közölte a házelnök korábbi szóvivője, Drew Hammill.

Rovatok