Index Vakbarát Hírportál

Kalapács alá kerül II. Erzsébet királynő különleges relikviája

2022. november 3., csütörtök 21:01

Elárverezik II. Erzsébet néhai brit királynőnek a második világháború éveiben szerzett jogosítványát – jelentette csütörtökön a BBC.

Az okmány fotókkal és a királyi családhoz tartozók egyéb korábbi vagyontárgyaival a jövő héten kerül árverésre a colchesteri Reeman Dansie aukciósházban. A vezetői engedély érdekessége, hogy azt az akkori trónörökös hercegnő katonai szolgálata során szerezte.

„A jogosítvány teljesen egyedülálló, mert szerintem soha nem is volt neki másik, ugyanis nem volt szüksége rá, az autóin sem voltak rendszámtáblák” – mondta James Grinter, az aukciósház menedzsere.

Az okmány leütési árát jelenleg 2000 fontra (945 ezer forint) becsülik, bár Grinter szerint az érdeklődés minden várakozást felülmúlhat.

A jogosítvány és a királynő katonai szolgálatát dokumentáló fotók a brit hadsereg egyik járművezető-oktatója, Violet Wellesley őrnagy hagyatékának részét képezték, aki azonban meghagyta, hogy csak a királynő halálát követően értékesíthetik örökösei az archívumot. II. Erzsébet szeptemberben hunyt el, 96 éves korában – adta hírül az MTI.

Rovatok