Index Vakbarát Hírportál

Tüzet nyitottak a konvojra, megsebesült a volt pakisztáni miniszterelnök

2022. november 3., csütörtök 13:28

Megtámadták a volt pakisztáni miniszterelnököt szállító konvojt november 3-án, a keleti Pandzsáb tartományban. A pártja beszámolója szerint Imrán Hán nem szenvedett súlyos sérüléseket. A támadást eddig egyetlen szélsőséges csoport sem vállalta magára.

Egy fegyveres tüzet nyitott egy konvojra, amely Imrán Hán volt pakisztáni miniszterelnököt szállította. A volt miniszterelnök megsebesült a lövöldözésben – számolt be a helyi rendőrség és a volt vezető pártjának egyik magas rangú tisztviselője csütörtökön.

Asad Umar elmondása szerint Imrán Hán a lábfején szenvedett sérüléseket, ám a lövés nem sebesítette meg súlyosan. Az elkövetőt még a helyszínen elfogták. A lövöldözésért egyetlen szélsőséges csoport sem vállalta a felelősséget – írta az AP hírügynökség.

A rendőrség beszámolója szerint a támadás a keleti Pandzsáb tartomány Wazirabad kerületében történt, ahol Hán egy teherautó- és személyiautó-konvojban utazott a főváros, Iszlámábád felé, annak a kampányának a részeként, amelynek célja az volt, hogy a kormányt előrehozott választások megtartására kényszerítse.

Rovatok