Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk döntött, hamarosan ezrek lehetnek munkanélküliek

2022. november 4., péntek 08:08

A Twitter pénteken küld egy tájékoztató e-mailt az alkalmazottaknak azzal kapcsolatban, hogy el vannak-e bocsátva.

A cég emellett ideiglenesen bezárja az irodáit, és gátolja a munkavállalók hozzáféréseit. A Twitter helyi idő szerint péntek délelőtt kilenc óráig e-mailben tájékoztatja a munkavállalókat a létszámleépítésekről.

Annak érdekében, hogy a Twittert visszaállítsuk egy »egészséges pályára«, pénteken át kell esnünk a munkaerő-csökkentés nehéz folyamatán

– áll egy Reutershez eljuttatott céges e-mailben. A cég azt is közölte, hogy az irodákat ideiglenesen bezárják, a hozzáféréseket pedig felfüggesztik annak érdekében, hogy garantálják az alkalmazottak biztonságát, valamint a felhasználók adatainak védelmét.

Azokat az alkalmazottakat, akiket nem bocsátanak el, a munkahelyi e-mail-címükön értesítik a döntésről. Az elbocsátott munkatársak a személyes e-mail címükön értesülnek a döntésről. Egyes alkalmazottak hozzáférését már blokkolták, ők attól tartanak, hogy ez az elbocsátásuk előjele. Elon Musk döntése a Bloomberg szerint akár 3700 Twitter-alkalmazottat is érinthet.

Ezen elbocsátások az új tulajdonos, Elon Musk egyhetes tisztogatási folyamatát zárják le. A Reuters információi szerint Elon Musk évi egymilliárd dolláros költségmegtakarítást is előírt a cégnek. Korábban már elbocsátotta a vállalat vezetőit, a vezérigazgatót, valamint a pénzügyi és jogi vezetőket. 

Rovatok