Index Vakbarát Hírportál

Megpróbálhattak megmérgezni egy kormányzójelöltet Amerikában

2022. november 7., hétfő 06:57

Gyanús fehér port tartalmazó levelet küldtek vasárnap Arizona állam republikánus párti kormányzójelöltjének kampányközpontjába, a küldeményt átvevő dolgozó orvosi felügyelet alá került.

Phoenix város rendőrségének szóvivője közölte, hogy „gyanús anyagot találtak a borítékban”, a helyszínt biztosították, vizsgálat indult. A tisztségviselő a Fox News hírtelevízió kérdésére elmondta, hogy senkinek nem esett baja − írta meg az MTI. 

Colton Duncan kampányszóvivő a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva arról számolt be, hogy az anyagot az FBI központjába, Quanticóba szállították elemzésre, jelenleg annak eredményét várják. A kampány egyik munkatársa orvosi felügyelet alatt van.

Kari Lake republikánus párti kormányzójelölt kampánystábja közölte, hogy a fenyegetést rendkívül komolyan veszik, és köszönik a hatóságok intézkedését. Az állam demokrata párti kormányzójelöltje, Kattie Hobbs szóvivője útján szintén közölte, hogy az eset rendkívül aggasztó, valamint örömét fejezte ki, hogy sem politikai ellenfelének, se Kari Lake stábjának nem esett bántódása.

Az Egyesült Államokban november 8-án félidős választásokat tartanak, amikor is megválasztják a képviselőház 435 tagját, valamint a törvényhozás 100 tagú felsőházának, a szenátusnak 35 új tagját, és 36 államban kormányzóválasztást is tartanak.

(Borítókép: Az arizonai kormányzó republikánus jelöltje, Kari Lake. Fotó: Brian Snyder/Reuters)

Rovatok