Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor szövetségese szerint az összeomlás szélén áll a magyar gazdaság

2022. november 7., hétfő 06:03

Nem szeretnének úgy járni az uniós források ügyében, mint ahogy Orbán Viktort járt – erről beszélt nemrég a magyar miniszterelnök egyik szövetségese.

A Bloomberg híradása szerint a hétvégén Andrzej Duda lengyel elnök és Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) vezetője is megszólaltak arról, hogy miként áll Lengyelországnak az uniós források ügyében folytatott vitája

A lengyel elnök a wpolityce.pl portálnak adott interjút, amely hétfőn jelenik meg. Az írás beharangozója szerint Andrzej Duda azt mondta: szerintük ők már épp elég gesztust tettek a bizottság irányába, és teljesítették azokat a feltételeket, amelyekben megegyeztek. 

Mindeközben szombaton Jaroslaw Kaczynski is megszólalt, aki azt mondta: biztos benne, hogy Lengyelország megkapja a forrásokat, miután a pártja győzelmet arat a közelgő választásokon. Ugyanakkor azt is hozzátette: nem lenne szerencsés, ha olyan helyzetbe kerülnének, amilyenbe Magyarország került az uniós forrásokkal kapcsolatban.

Ma Orbánnak számos, messzemenő következményekkel járó engedményt kellett tennie az Európai Unió felé, mert a gazdaságuk egyszerűen az összeomlás szélén áll. Mi nem követhetünk el ilyen hibákat

– fogalmazott a Bloomberg szerint Jaroslaw Kaczynski.

Érdekesség, hogy Navracsics Tibor, az uniós források felhasználásáért is felelős miniszter – más okokból kifolyólag ugyan, de – Lengyelországot emlegette intő példaként ugyanebben a kérdésben.

Rovatok