Index Vakbarát Hírportál

Hóvihar csaphat le Angliára

2022. november 11., péntek 11:19

Az előrejelzések szerint a téli időjárás már a jövő héten beköszönthet, az Egyesült Királyság északi területein és Skóciában már november 18-án és 19-én havazhat.

Az előrejelzések szerint a sarkvidéki vihar havazást és jeges szelet hoz az Egyesült Királyságba, miközben a hőmérséklet egyre csökken.

A meteorológiai szolgálat szerint az erős hideg légáramlat várhatóan bizonytalan időjárást okoz majd a többnyire száraz hétvégét követően.

Skóciában azonban még korábban várják a csapadékos és szeles időjárást, csütörtökre és péntekre citromsárga figyelmeztetés van érvényben.

Jim Dale, a Brit Meteorológiai Szolgálat vezető meteorológusa szerint az ország egyes részein valószínűleg porviharra lehet számítani a szeles idő miatt – írja a Mirror.

A Manchester és Birmingham közötti városokban körülbelül egy centiméteres hó várható, ami északabbra, Newcastle közelében legalább kettőre nő. Néhány nagyon enyhe jel arra utal, hogy Wales északi részén a vidéki és magasabban fekvő területeket is érheti enyhébb zápor.

A Met Office november 15-től november 24-ig szóló hosszú távú időjárás-előrejelzése szerint a körülmények valószínűleg továbbra is bizonytalanok maradnak, további esőzésekkel és záporokkal, különösen nyugaton, ahol a szél időnként erős lehet.

Az éghajlatváltozás világszerte szélsőséges időjárási viszonyokat eredményezett, különösen Angliában lehetett érezni nyáron a rekordmeleg napokon.

(Borítókép:  Ian Forsyth / Getty Images)

Rovatok