Index Vakbarát Hírportál

Benjámín Netanjáhúval találkozott Novák Katalin

2022. november 17., csütörtök 17:09

Izrael miniszterelnökével találkozott Novák Katalin. A köztársasági elnök azért utazott Jeruzsálembe, hogy tovább erősítse a magyar–izraeli kapcsolatokat.

Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnökkel találkozott Novák Katalin. A köztársasági elnök november 17-én délelőtt érkezett Izraelbe, hogy erősítse a magyar–izraeli diplomáciai kapcsolatokat. 

A magyar politikus a külföldi államok vezetői közül elsőként találkozhatott a miniszterelnökkel, amióta megkapta a hivatalos felkérést a kormányalakításra. Célja, hogy a két ország tovább mélyítse politikai, családügyi, védelmi és gazdasági kapcsolatait. 

Az Izrael és Magyarország közötti szoros együttműködés alapját a függetlenséggel, a biztonsággal és a nemzeti identitással kapcsolatos azonos felfogás adja. A politikai, családügyi, védelmi és gazdasági kapcsolatainkat még szorosabbra fűzzük a jövőben. Netanjáhú bátor politikus, aki világos elképzelésekkel rendelkezik. Mai találkozónkon beszéltünk a közel-keleti térség és az orosz–ukrán háború kihívásairól, valamint arról, mit tehetünk a mielőbbi béke érdekében

– írta a bejegyzésben. 

Az elnökkel is találkozott

Novák Katalin Izraelbe érkezését követően elsőként Jichák Hercoggal, Izraeli Állam elnökével találkozott.

Magyarország és Izrael között a kapcsolat nagyon erős

– hangsúlyozta Novák Katalin, hozzátéve: sokat dolgoznak annak érdekében, hogy ezt a kapcsolatot megőrizzék, erősítsék gazdaságilag és politikailag is. Kiemelte: Magyarország a béke mellett áll ki, és Izrael is egy olyan ország, amely elkötelezett a béke mellett.

Az államfő Jichák Hercog elnök meghívására kétnapos munkalátogatásra érkezett Izraelbe. A szerda-csütörtöki látogatás célja a magyar–izraeli diplomáciai kapcsolatok további mélyítése.

Rovatok