Index Vakbarát Hírportál

Több száz turista ragadt a Machu Picchunál

2022. december 15., csütörtök 13:39

Mintegy 800 turista ragadt Peru egyik legnépszerűbb idegenforgalmi látványossága, a Machu Picchu környékén, mivel a dél-amerikai országban felfüggesztették a vonatközlekedést.

Peruban szerdán hirdettek ki szükségállapotot, miután a leváltott és letartóztatott elnök, Pedro Castillo hívei az utcára vonultak és országszerte úttorlaszokat állítottak fel az új elnök, Diana Boluarte ellen tiltakozva. A megmozdulásoknak eddig nyolc halálos áldozata és 200 sérültje volt.

A hatóságok szerint csaknem 800 különböző nemzetiségű turista ragadt a Machu Picchu környékén, mivel az UNESCO által a világörökség részének nyilvánított ősi inka régészeti helyszín csak vasúton közelíthető meg a 110 kilométerre fekvő Cuscóból, a vonatok pedig kedd óta nem járnak.

Több napja tartanak a demonstrációk

Cuscóban hétfőn kezdődtek a demonstrációk. A vonatközlekedés a helyi őslakos és mezőgazdasági szervezetek felszólítására kedden meghirdetett határozatlan idejű sztrájk miatt bénult meg.

Darwin Baca, Cusco polgármestere humanitárius segítséget kért a kormánytól, hogy helikopterekkel lehessen evakuálni a többek között az Egyesült Államokból, Mexikóból és Spanyolországból érkezett turistákat – írta az MTI. 

Rovatok