Index Vakbarát Hírportál

Britney Griner először szólalt meg azóta, hogy kiszabadult az orosz börtönből

2022. december 16., péntek 19:38

Brittney Griner elmondta, hálás, hogy újra az Egyesült Államokban van, és azt tervezi, hogy a következő szezonban ismét a WNBA-ben szereplő Phoenix Mercury csapatában kosarazik. A nyilatkozata egy héttel azután hangzott el, hogy kiszabadult egy orosz börtönből egy drámai fogolycserének köszönhetően.

„Olyan jó érzés itthon lenni!” − posztolta Griner pénteken az Instagramon szabadulása óta tett első nyilvános nyilatkozatában − írta meg az AP hírügynökség

Az elmúlt tíz hónap minden egyes perce harc volt. Mélyre ástam, hogy megőrizzem a hitemet, és a sokak szeretete segített, hogy folytassam. Szívből köszönöm mindenkinek a segítséget

− írta. 

Griner azzal folytatta, hogy világossá akarja tenni, szándékában áll a WNBA-ben szereplő Phoenix Mercury csapatában kosárlabdázni ebben a szezonban, és eközben alig várja, hogy hamarosan személyesen is köszönetet mondhasson azoknak, akik kiálltak érte.

A Mercury május 19-én a Los Angeles Sparks ellen nyitja a szezont idegenben. A csapat első hazai mérkőzése két nappal később lesz a Chicago Sky ellen.

Griner a visszatérése óta egy, a San Antonió-i Fort Sam Houstonban lévő szállodában lakik. Újra találkozhatott családtagjaival, köztük a feleségével, Cherelle-lel.

Rovatok