Index Vakbarát Hírportál

Koronavírusos lett Thaiföld királya és királynéja

2022. december 17., szombat 12:02

Pozitív lett Thaiföld királyának és királynőjének a koronavírustesztje pénteken.

X. Ráma thaiföldi király és felesége, Suthida királyné koronavírustesztje pozitív lett péntek este – jelentette be szombaton a királyi háztartás.

A király és a királyné enyhe tüneteket tapasztaltak, és jól viselik a betegséget. Az orvosok tanácsa szerint egy darabig tartózkodniuk kell a királyi teendőktől – áll a közleményben. 

Az Egészségügyi Minisztérium által kiadott legfrissebb heti jelentés szerint Thaiföldön 3961 koronavírus-fertőzött került kórházba december negyedike és tizedike között, ezzel a járvány kitörése óta több mint 4,7 millióra nőtt a fertőzöttek száma – írja az English News

Két nappal ezelőtt Badzsrakitijaba hercegnő, Vadzsiralongkorn király legidősebb lánya a kutyáinak edzése közben esett össze Bangkoktól északkeletre – közölte a palota.

A 44 éves nőt egy közeli kórházba szállították, majd helikopterrel Bangkokba vitték kezelésre. A palota szerda este „bizonyos mértékig stabilnak” minősítette az állapotát. 

A thaiföldi királyi palota orvosi közleményei jellemzően homályosak, a Badzsrakitijaba hercegnőről kiadott egyetlen közleményből nehéz megítélni, mennyire súlyos az állapota – közölte a BBC bangkoki tudósítója, Jonathan Head.

A nyilatkozat semmit sem mond az egészségi állapotáról. Egyes jelentések szerint sokkal súlyosabb a helyzet, mint ahogyan közölték.

Rovatok