Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk bejelentette, hogy mikor mond le

2022. december 21., szerda 07:07

Elon Musk azt írta a Twitteren, hogy lemond a vezérigazgatói tisztségről, amint talál valakit arra, hogy átvegye a posztját.

A milliárdos néhány napja bocsátotta szavazásra azt, hogy lemondjon-e a Twitter vezérigazgatói posztjáról. A szavazáson a felhasználók többsége arra szavazott, hogy tegyen így, azonban a voksolás után Elon Musk egy ideig a hallgatásba menekült, mire beindult a spekulálás arról, hogy vajon mi lesz a következő lépése.

Miután a külföldi sajtóban címlapsztori lett a lemondásának kérdése, Elon Musk most ismét megszólalt. A milliárdos azt írta a Twitteren:

Lemondok a vezérigazgatói tisztségről, amint találok valakit, aki elég hülye ahhoz, hogy átvegye tőlem ezt a munkát! Azután csak a szoftverekkel és szerverekkel foglalkozó csapatot fogom vezetni.

A bejelentés abból a szempontból nem meglepő, hogy – mint nemrég megírtuk – Elon Musk jó eséllyel már a szavazás előtt is eldöntötte azt, hogy távozik a Twittertől.

Újabb szavazást indított Elon Musk, közben odaszúrt a távozását követelőknek 

Elon Musk nemrég egy másik szavazást is indított a Twitteren, méghozzá arról kérdezte meg az embereket, hogy támogatják-e az Egyesült Államok 2023-as költségvetésének tervezetét, amelyet nemrég publikáltak az amerikai törvényhozásban.

Musk azt is leírta a szavazás közzététele után egy külön posztban, hogy ő maga azért ellenzi az 1700 milliárd dollárról szóló tervezetet, mert szerinte ezzel az amerikai kormányzat túlköltekezik.

Ezután egy másik, külön bejegyzésben odaszúrt azoknak, akik megszavazták a lemondását. Korábban ugyanis a milliárdos támogatói azzal az összeesküvés-elmélettel álltak elő, hogy szerintük a szavazást elcsalták, és hogy valójában több millió álfelhasználó (úgynevezett bot) szavazta meg a távozást. Musk most azt írta, hogy szerinte a kongresszusos szavazásnál is beindulnak ugyanezek a botok, és leszavazzák őket. 

Ez egyébként mostanáig (a jelek szerint) nem történt meg, ugyanis cikkünk írásakor 75 százalék értett egyet Elon Musk véleményével azzal kapcsolatban, hogy túlköltekezik az amerikai kormányzat. 

(Borítókép: Elon Musk 2022. április 14-én. Fotó: Ryan Lash / TED Conferences LLC / AFP)

Rovatok