Index Vakbarát Hírportál

Leopárdtámadás történt Indiában

2022. december 27., kedd 19:57

Legkevesebb 15 embert megsebesített egy élelmet kereső leopárd az észak-indiai Asszám államban, Dzsorhat városban. A nagymacskát végül kedden befogták, és kiderült, hogy az egyik lába többszörösen eltört.

A ragadozó egy közeli erdőből kóborolhatott el, és került a város szélén lévő Esőerdő-kutató Intézet (RFRI) területére, ahonnan a város lakónegyedeibe és a szomszédos falvakba vándorolt tovább.

A hétfőn kezdődött leopárdtámadásokban legkevesebb tizenöt ember sebesült meg, köztük erdészek, a kutatóintézet munkatársai, gyermekek és nők is, akik többnyire harapásos sérülésekkel kerültek orvoshoz – számolt be az MTI.

A nagymacskát végül kedden befogták, és kiderült, hogy az egyik lába többszörösen eltört. Az állatorvosok szerint a leopárd lábát az őt megtámadó emberek törhették el, és az állat talán emiatt vált agresszívvé. Az indiai médiában több videón is látható, amint a városba tévedt ragadozó kerítésen ugrik át, vagy gépkocsikra pattan fel.

Indiában egyre gyakoribbá válnak az emberek és a vadon élő állatok közti konfliktusok, ugyanis egyre több, a ragadozók életteréül szolgáló erdőt vágnak ki, és a települések egyre jobban megközelítik a természetes élőhelyüket.

Rovatok