Index Vakbarát Hírportál

A román hatóság szerint nem a pizzásdoboz buktatta le Andrew Tate-et

2022. december 31., szombat 16:12

„Vicces, de nem” – kommentálta a szervezett bűnözés felderítésével foglalkozó román hatóság szóvivője azt az egyre elterjedtebb pletykát, miszerint egy pizzásdoboz segített volna nekik Andrew Tate nyomára bukkanni.

Ahogy azt lapunk is megírta, pénteken embercsempészet, nemi erőszak és szervezett bűnözői csoportok létrehozásának vádjával őrizetbe vették Andrew Tate amerikai–brit influenszert Romániában. Az egykori kick-box bajnokot a bátyjával és két másik gyanúsítottal együtt fogta el a rendőrség.

Andrew Tate-et az után tartóztatták le, hogy a legutóbbi, Twiterre feltöltött videójában feltűnt két pizzásdoboz, rajtuk egy bukaresti pizzéria nevével. A pletyka, miszerint ennek köszönhetően sikerült lebuktatni a megosztó influenszert, hamar elterjedt a közösségi médiában – írja az APNews.

A szóban forgó videó eredeti címzettje, a Tate-el vitába keveredő Greta Thunberg is reagált a hírre: „Ez történik, ha nem hasznosítod újra a pizzásdobozaid”.

Az internet Tate-tel nem szimpatizáló tábora pedig úgy akarta meghálálni a férfi letartóztatásának hírét, hogy elkezdték ötcsillagos értékelésekkel bombázni a pizzériát, amelyről úgy gondolták, hogy segédkezett – ha indirekt módon is – a férfi lebuktatásában. 

Az azonban korábban is köztudott volt, hogy Andrew Tate-nek van romániai ingatlana, és több posztot is közzétett az elmúlt időszakban arról, hogy Romániában tartózkodik, tehát a hatóságok számára valószínűleg nem volt ismeretlen a holléte. 

Rovatok