Index Vakbarát Hírportál

Az Iszlám Állam több fegyveresét megölték az afgán biztonsági erők Kabulban

2023. január 5., csütörtök 08:34

Az afgán biztonsági erők az Iszlám Állam terrorszervezettel kapcsolatban álló fegyveresek rejtekhelyein ütöttek rajta szerda este Kabulban, legalább hét embert megöltek és további hetet letartóztattak − közölte Twitteren csütörtökön Zabihullah Mudzsáhid tálib kormányszóvivő.

A szóvivő szerint a fegyveresek fontos szerepet játszottak a kínai üzletembereket elszállásoló hotel elleni támadásban, és előkészítették az utat a terrorszervezet ISKP csoportjának Afganisztánba készülő tagjai számára. Mudzsáhid kitért arra is, hogy a rajtaütések nyomán rengeteg fegyvert és robbanóanyagot foglaltak le − írta meg az MTI. 

Szerda reggel az ország nyugati tartományában, Nimrozban szintén elfogták az Iszlám Állam két fegyveresét − fűzte hozzá a szóvivő.

Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a tálibok által vezetett afgán kormány intézményei elleni számos halálos támadásért, köztük a január 1-jén a kabuli katonai repülőtér kapujánál elkövetett támadásért, amelynek több mint tucatnyi halálos áldozata és sebesültje volt.

A terrorszervezet a szerdai rajtaütéssel kapcsolatban még nem adott ki közleményt.

Rovatok