Index Vakbarát Hírportál

Több ember eltűnt a nepáli repülőgép-szerencsétlenségben

2023. január 16., hétfő 08:12

Még tart a kutatás azután a négy ember után, akik vasárnap szenvedtek repülőgép-szerencsétlenséget Nepálban. A mentőszolgálat munkatársai 72 utasból eddig 68 holttestet találtak a helyszínen.

Vasárnap óta tart a kutatás azok után az emberek után, akik Nepál Pokhara térségében szenvedtek repülőgép-szerencsétlenséget.

Mint azt megírtuk, a Yeti Airlines utasszállító gépe 72 emberrel a fedélzetén tartott Katmanduból Pokharába, azonban percekkel a leszállás előtt, tiszta időben lezuhant. A mentőszolgálat munkatársai azóta

68 holttestet találtak a helyszínen, négy ember keresése viszont még mindig tart. 

A pokharai rendőrség szóvivőjének elmondása szerint a sötétség miatt félbehagyott vasárnap éjszakai keresést hétfő hajnalban folytatják. A gépen 57 nepáli, öt indiai, négy orosz, két dél-koreai, valamint egy-egy argentin, ír, ausztrál és francia állampolgár utazott. 

A feketedobozok után is kutatnak 

A mentők a túlélők keresése mellett a feketedobozok, a pilótafülke hangrögzítője és a repülési adatrögzítő után is kutatnak. A holttesteket pedig a vizsgálat és azonosítás után átadjak a családtagoknak. 

Nepálban – ahol a kiszámíthatatlan időjárási viszonyok sokszor teremtenek veszélyes helyzeteket – 2000 óta közel 350 ember halt meg repülőgép- vagy helikopterbalesetben – írta a The Reuters

(Borítókép: Roncsok a nepáli repülőgép-baleset után. Fotó: Bidzsaja Neupane / MTI)

Rovatok