Index Vakbarát Hírportál

Nem kell bíróság elé állnia a nemi erőszakkal vádolt világhírű pornószínésznek

2023. január 18., szerda 17:47

Nem kell bíróság elé állnia a nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolt Ron Jeremynek, mert mentálisan alkalmatlannak nyilvánították erre is. A korábbi pornószínész akár 330 év börtönbüntetést is kaphat, ha elítélik.

Egy Los Angeles-i bíró még kedden jelentette ki, hogy a 69 éves férfi mentálisan alkalmatlan arra, hogy az ítélőszék előtt képviselje magát. Az ügyészek egyetértettek abban, hogy Jeremy nem jelenhet meg a bíróságon, mert szakértők visszajelzései alapján „gyógyíthatatlan neurokognitív hanyatlás” állapítható meg nála. Az ügyészek kérvényezték, hogy a szakemberek bizonyos időközönként értékeljék újra Ron Jeremy aktuális mentális, pszichés állapotát – közölte a Reuters.

Az idős férfit többször elkövetett nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolják. A vádiratban több mint harminc esetet rögzítettek,

Jeremy összesen akár 330 év börtönbüntetést is kaphat, amennyiben valamennyi vádpontban bűnösnek találják.

A vádlott a fenti megállapításoknak megfelelően nem jelent meg a keddi meghallgatáson.

A bíró bejelentését követően Ron Jeremy ügyvédje sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy védence nem állhat bíróság elé, ugyanis szerinte ártatlannak találták volna minden vádpontban a férfit, aki „végre tisztázhatta volna a nevét”.

Tizenöt éves kislány volt a legfiatalabb áldozata

Az egykori pornószínész2020 óta van börtönben és 2021 nyaránemeltek vádat ellene. Feltételezések szerint 1996 és 2019 között 33 alkalommal, 21 különböző nővel szemben követett el szexuális visszaélést. A vádpontok közül 12 esetben nemi erőszakról volt szó. A gyanú szerint 2004-ben egy 15 éves lányt is molesztált, a legidősebb áldozata pedig egy 51 éves nő volt.

Az ügyészek információi szerint Jeremy egy 1996-os fotózáson egy 19 éves nőt, míg 2003-ban egy éjszakai pubban egy 26 éves nőt erőszakolt meg, 2008-ban pedig egy 17 éves lány ellen követett el nemi erőszakot az otthonában. Az esküdtszéki vallomások átiratai szerint Ron Jeremy legtöbbször egy általa gyakran látogatott nyugat-hollywoodi bár mosdójába csalta az áldozatokat.

A korábbi pornószínészt összesen 11 rendbeli nemi erőszakkal, 8 rendbeli szexuális erőszakkal és 16 rendbeli egyéb szexuális zaklatással vádolják. Jeremy ártatlannak vallotta magát az összes vádpontban.

Ron Jeremy a hetvenes és a nyolcvanas évek egyik legismertebb pornószínésze volt, 

több mint kétezer felnőttfilmben tűnt fel,

a Guinness-rekordok könyvében is szerepel a neve.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: Ron Jeremy 2020. június 26-án. Fotó: David Mcnew Getty Images Hungary / AFP)

Rovatok