Index Vakbarát Hírportál

Lemondott a parlamenti ülésen pornót néző szerb politikus

2023. február 7., kedd 18:49

A Koszovóról szóló parlamenti ülésen nézett pornót Zvonimir Stevics szerb szocialista politikus, aki végül lemondott képviselői mandátumáról, amire saját pártelnöke szólította fel.

Lemondott képviselői mandátumáról a szerb szocialista politikus, aki pornót nézett a telefonján a Koszovóról szóló parlamenti ülésen a múlt héten – adta hírül az MTI.

Zvonimir Stevicset, a kormánykoalíció kisebbik pártjának, a Szerbiai Szocialista Pártnak (SPS) a képviselőjét akkor kapták lencsevégre, amikor szexuális tartalmú videókat nézegetett, miközben képviselőtársai arról vitáztak a parlamentben, hogyan lehetne megoldani a Szerbia és Koszovó közötti vitát, és milyen módon lehetne elérni, hogy Szerbiának ne kelljen elismernie Koszovó függetlenségét.

Miután a felvétel nyilvánosság elé került, a szocialisták elnöke, Ivica Dacsics külügyminiszter szólította fel Zvonimir Stevicset a lemondásra.

Alekszandar Vucsics köztársasági elnök a múlt héten vett részt a parlament ülésén, és ott ismertette a nemzetközi javaslatot, amely Szerbia és Koszovó kapcsolatát rendezné. Az ülést követően elégedetlenségének adott hangot, mert szerinte a kormánykoalíció részét képező SPS tagjai nem voltak eléggé aktívak a vitában.

Emellett saját párttársairól, a Szerb Haladó Párt (SNS) képviselőiről is bíráló megjegyzéseket fogalmazott meg. Mint mondta, elege van azokból, akik a pártra hivatkozva akarnak meggazdagodni, amikor viszont az országért kellene harcolni, akkor hátat fordítanak.

Rovatok