Index Vakbarát Hírportál

„Hány hülye van még?” – bekapcsolva hagyta mikrofonját a magyar EU-biztos

2023. február 15., szerda 08:23

Várhelyi Olivért, az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosát most több EP-képviselő is lemondásra szólította fel.

Várhelyi Olivér 2019. december 1. óta az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosa, akitől az Európai Parlament (EP) képviselői kérdeztek a szervezet plenáris ülésén. Erre készségesen válaszolt is a politikus, azonban bekapcsolva hagyhatta mikrofonját, mert mikor leült, jól hallhatóan feltette a kérdést:

Hány hülye van még?

Az esetről egy online sajtótájékoztatón számolt be Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője. A DK az uniós biztos lemondását követeli, de ha ez nem történik meg, akkor Ursula von der Leyen mentse fel. A DK az Európai Parlament és az Európai Bizottság elnökének is beszámolt a történtekről.

A videó a Twitterre is felkerült, ahol ugyancsak nagyot megy. Többek között Guy Verhofstadt is megosztotta a hírt, aki ugyancsak az uniós biztos kirúgását követeli.

Guy Verhofstadt már többször is nekiment a magyar kormánynak

Guy Verhofstadt európai parlamenti képviselő tavaly decemberben árulónak nevezte Orbán Viktort, amiért a magyar miniszterelnök azt állította, hogy Ukrajna addig lesz képes kitartani, amíg az Egyesült Államok pénzeli és fegyverekkel látja el.

A liberális politikus már többször is kemény kritikát fogalmazott meg a magyar miniszterelnökkel szemben. November eleji tweetjében azt követelte: Orbán Viktor és Magyarország hagyja el az Európai Uniót, az ország helyére pedig Ukrajna lépjen be, Volodimir Zelenszkij elnök vezetésével.

(Borítókép:  Várhelyi Olivér 2023. február 14-én.  Fotó: MTI / EPA / Julien Warnand)

Rovatok