Index Vakbarát Hírportál

Putyin vérebéhez orvost hívtak, nagyon beteg

2023. március 3., péntek 16:22

Csecsenföld volt miniszterelnök-helyettese azt állítja, hogy Ramzan Kadirovnak veseproblémái vannak, ami miatt az Egyesült Arab Emírségekből érkezett hozzá egy orvos, hogy kezelje. A csecsen vezér az utóbbi időben feltűnően meghízott.

Hetek óta folynak a találgatások Ramzan Kadirov csecsen vezér állapotáról, ugyanis úgy tűnik, a Putyin vérebeként emlegetett politikus nincs jól. A Bild cikke szerint mentális állapota közismert – szeret gyilkolni és megkínozni áldozatait –, de valószínűleg egészségügyi állapota sincs rendben.

Az utóbbi hónapokban jelentősen meghízott, ráadásul nagyon felpuffadt, és a róla közzétett videókon gyakran nem tudja kinyitni a szemét sem. Mi lehet az állítólag erőtől duzzadó csecsen vezérrel? – teszi fel a kérdést a német lap, amelyet azonnal meg is válaszol.

Csecsenföld száműzetésben élő volt miniszterelnök-helyettese, Ahmed Zakajev azt állítja, hogy Ramzan Kadirovnak veseproblémái vannak, ami magyarázat lenne a gyors hízásra. A volt miniszterelnök-helyettes állítása szerint Kadirov az Egyesült Arab Emírségekből hozatott Csecsenföldre egy jó hírű szakembert,

mert a moszkvai orvosokban nem bízik.

Dr. Jasszin Ibrahim M. El-Sahat, az Abu-Dzabiban található Burjeel Kórház veseosztályának főorvosa állítólag Groznijba repült, hogy kezelje Kadirovot. A csecsen vezér ezért nem tudott részt venni Vlagyimir Putyin február 21-i moszkvai beszédén. A több mint negyvenéves tapasztalattal rendelkező főorvos lehet az egyetlen reménye Kadirov gyógyulásának.

Putyin vérebe egyébként időről időre erőre kap, ez azonban csak az orvostól kapott stimulánsoknak köszönhető. Kadirov állítólag ezeknek és más tablettáknak is függője lett – írja a Bild.

(Borítókép: Ramzan Kadirov 2018 decemberében. Fotó: Mikhail Svetlov / Getty Images Hungary)

Rovatok