Index Vakbarát Hírportál

Pánik a rapkoncerten, egymást taposták a menekülő rajongók

2023. március 6., hétfő 18:32

Egy ember meghalt, kilenc másik megsérült a New York amerikai állambeli Rochesterben vasárnap este tartott rapkoncerten egy tülekedésben, amelyet egy állítólagos lövöldözésről szóló hír váltott ki – közölte a rendőrség.

A sérüléseket a kijárat felé menekülők a tülekedés közben szenvedték el GloRilla és Finesse2Tymes rapperek koncertjén – közölte David M. Smith rendőrfőnök hétfői sajtótájékoztatóján. Hozzátette: nincs semmilyen bizonyíték arra, hogy lövések dördültek volna, vagy bárkit is meglőttek vagy megkéseltek volna a helyszínen.

A koncert végén a helyszínről távozó emberek az állítólagos lövések hírére pánikba estek, és tülekedni kezdtek

– mondta David M. Smith.

Az AP hírügynökség szerint a  kiérkező rendőrök három nőt életveszélyes sérülésekkel találtak. Egyikük, egy 33 éves nő a kórházban meghalt, a másik kettőt még hétfőn is életveszélyes állapotban ápolták. Hét másik embert is kórházba szállítottak, és sérülésekkel kezeltek, ők azonban nem voltak kritikus állapotban.

Bár nincs bizonyíték a lövöldözésre, a rendőrség nyomozást indított a lökdösődés okának felderítésére, amelyet egyaránt kiválthatott „a nagy tömeg, lövések, paprikaspray vagy más tényezők”.

Malik Evans polgármester „epikus méretű tragédiának” nevezte a lökdösődést, és ígéretet tette a felelősök felkutatására.

A Memphisből származó GloRilla, akinek az F.N.F. (Let's Go) című, Hitkinddel közösen készített dalát 2022-ben jelölték a legjobb rapszámnak járó Grammy-díjra, azt írta a Twitteren: imádkozik, hogy mindenki rendbe jöjjön.

A végzetes kimenetelű lökdösődések visszatérő jellegűek a tömegrendezvényeken az Egyesült Államokban és világszerte, 2021-ben Travis Scott rapper koncertjén tíz ember halt meg.

(Borítókép: GloRilla 2023. február 25-én. Fotó:  Kyle Gustafson / For The Washington Post / Getty Images)

Rovatok