Index Vakbarát Hírportál

Tucker Carlson: Szenvedélyesen gyűlölöm Donald Trumpot

2023. március 8., szerda 15:42

A Fox News műsorvezetője, Tucker Carlson a 2020-as választások után egy szöveges üzenetben azt mondta, hogy „szenvedélyesen gyűlöli” Donald Trumpot − derül ki a most nyilvánosságra került bírósági beadványokból.

Carlson 2021 januárjában egy kollégájának küldött üzenete a Dominion Voting Systems által a Fox News ellen indított rágalmazási per részeként került nyilvánosságra. Az elektronikus szavazatszámláló gépeket gyártó vállalat azzal vádolja a csatornát, hogy alaptalan állításokat terjesztett arról, hogy a választásokon meghamisították a szavazatokat. A csatorna tagadja a vádakat, és azt állítja, hogy az adásban elhangzott megjegyzéseket kiragadták a szövegkörnyezetből − írta meg a CNN

Az ügyben született legutóbbi beadványok szerint Carlson két nappal azelőtt fejezte ki nemtetszését a leköszönő amerikai elnökkel szemben, hogy Trump támogatói megrohamozták az amerikai Capitoliumot, hogy a törvényhozók ne tudják hitelesíteni Joe Biden választási győzelmét.

Nagyon-nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy a legtöbb adásnapon ne kelljen foglalkoznunk Trumppal

− írta egy 2021. január 4-én küldött SMS-ben. „Már alig várom” – írta.

Szenvedélyesen gyűlölöm őt

− tette hozzá.

Carlson, a konzervatív csatorna legtöbb nézőt vonzó műsorvezetője ezekben a magánüzenetekben becsmérelte Trump elnökségét, annak ellenére hogy adásban dicsérte az eredményeit.

„Ez volt az elmúlt négy évben. Mindannyian úgy teszünk, mintha lenne miről beszélni, mert túl nehéz megemészteni, hogy mekkora katasztrófa volt ez az időszak. De ugyan már. Trumpnak nem igazán van jó oldala” − fogalmazott a műsorvezető. 

A Dominion a perben azzal érvel, hogy a konzervatív kábelcsatorna felső vezetői és néhány műsorvezetője tudta, hogy a Donald Trump és szövetségesei által a Fox News műsoraiban terjesztett összeesküvés-gyanús állítások hamisak, mégis terjesztették azokat.

Murdoch is elismerte a vádakat

Korábbi iratokból az derült ki, hogy még Rupert Murdoch, a Fox News milliárdos tulajdonosa is elismerte, hogy a csatorna néhány sztárja megerősítette azokat a hamis állításokat, amelyek szerint a 2020-as választásokat elcsalták.

A tárgyalás várhatóan áprilisban kezdődik Delaware-ben.

A szöveges üzenetek nyilvánosságra kerülése akkor történt, amikor azzal vádolják Carlsont, hogy félreinterpretálta a Foxnak adott exkluzív biztonsági kamerafelvételeket, hogy kisebbnek tüntesse fel a két évvel ezelőtti kongresszusi zavargások súlyát.

Carlson hétfő este mutatta be a korábban nem látott felvételeket, és azzal érvelt, hogy azok „nem lázadást vagy zavargást mutatnak”, hanem „többnyire békés zűrzavart”.

(Borítókép: Tucker Carlson 2021. augusztus 7-én. Fotó: Janos Kummer / Getty Images)

Rovatok