Index Vakbarát Hírportál

Vlagyimir Putyin üzent a nőknek

2023. március 8., szerda 09:43

Oroszországban feltétlen érték a nők és az anyaság tisztelete – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz nőkhöz a nemzetközi nőnap alkalmából intézett szerdai videóüzenetében.

„A nőkhöz, az anyasághoz való magasztos, tiszteletteljes viszonyulás számunkra feltétel nélküli érték, amely nemzedékről nemzedékre öröklődik” – mondta Vlagyimir Putyin a Kreml Szenátusi Palotájában, II. Katalin szobra előtt felvett köszöntőjében.

Az orosz vezető egyebek között felhívta a figyelmet arra, hogy mennyi minden alapul az életben a nők kemény munkáján és nagylelkűségén, és kiemelte erőfeszítéseik fontosságát és értékét, hogy „a családban szeretet, meghittség és egyetértés legyen”.

Mint mondta, nagy tisztelet illeti őket a rendíthetetlen felelősségtudatukért, azért a képességükért, hogy a dolgok minden részletére oda tudnak figyelni, valamint mindazokért a kitűnő tulajdonságokért, amelyeket a szakmájukban bebizonyítanak.

„A férfiak és a nők rendszeralkotó biológiai, társadalmi és kulturális közösségek. A kulcsfeladat a viszonyuk harmonizálása, nem pedig a férfiak és nők keverékének létrehozása. Ezért hazánkban nincsenek és nem is lesznek veszélyes genderjátszmák. Sem az óvodákban, sem az iskolákban, sem a nevelésben, sem a politikában, sem a törvényhozásban” – írta Valentyina Matvijenko, az orosz felsőház elnöke a parlamenti kamara honlapján a nőnap alkalmából.

A házelnök szerint a Nyugat új „genderrendet” akar kialakítani, de ezt a kísérletet önmagán kell elvégeznie, mert Oroszországban nincs rá igény.

Hangot adott álláspontjának, hogy ilyen „anomáliák” mindig is voltak, vannak és lesznek, de nem ezek határozzák meg az emberi fejlődés útját és síkra szállt a hagyományos értékek védelme mellett, írja az MTI.

(Borítókép: Vlagyimir Putyin 2023. február 28-án. Fotó: Gavriil GRIGOROV / SPUTNIK / AFP)

Rovatok