Index Vakbarát Hírportál

Magasabb lett egy 12 éves kislány IQ-tesztje, mint a tudósoké

2023. március 20., hétfő 09:19

Egy 12 éves diáklányt felvettek a Mensa tagjai közé, miután az intelligenciateszt kimutatta, hogy magasabb az IQ-ja, mint Albert Einsteinnek vagy Stephen Hawkingnak.

Az Egyesült Királyságból származó Anwita Patil 162 pontot ért el az intelligenciateszten, ami azt jelenti, hogy magasabb az IQ-ja, mint a tudósoké.

Anwita szülei a Manchester Evening Newsnak elmondták, hogy lányuk 11 éves korában két tesztet is kitöltött, amelyek a nyelvi képességeit és a laterális gondolkodást, valamint a vizuális és térlátását is vizsgálták.

Miután a lány az egyik teszten maximális pontszámot ért el, felvételt nyert a Mensa nemzetközi egyesületbe, melynek célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú, pontosabban a Mensa által elfogadott intelligenciateszten kiemelkedő eredményre képes embereket, tekintet nélkül korukra, nemükre, származásukra vagy társadalmi helyzetükre.

Régebben együtt oldottunk meg matematikai feladatokat, ám néha én nem tudtam a választ, Anwita viszont igen. Teljesen másképp gondolkodik, és ez olyan dolgokra vonatkozik, amelyeket nem tanítanak az iskolában

– mondta a kislány apja.

A gyermekzseni azonban nem tölti minden idejét matematikai feladatok megoldásával, ugyanis zongorázni és táncolni is tanul. Anwita felnőttként képességei és tapasztalatai segítségével társadalmi problémákat szeretne majd megoldani. 

Az IQ-teszten maximálisan elérhető pontszám felnőttek esetében 161, 18 éven aluliak esetében pedig 162 pont.

Rovatok