Index Vakbarát Hírportál

Egy kocsmában ért véget Dobrev Klára londoni útja

2023. március 24., péntek 19:28

Dobrev Klára a héten Londonba utazott, hogy a brit árnyékkormány tagjaival tárgyaljon. A találkozót követően kollégáival együtt egy londoni pubba is betértek, ahol néhány kint élő magyar is csatlakozott hozzájuk.

Amint arról már az Index beszámolt, szerdán Dobrev Klára Londonban, a parlament épületében találkozott Keir Starmer brit árnyék-miniszterelnökkel. A Demokratikus Koalíció EP-képviselője elmondta, a tárgyaláson szóba került a háború után kialakult helyzet és a brexit is.

A brexittel kapcsolatban úgy fogalmazott: Nagy-Britannia szenved az Európai Unióból való kilépés utóhatásaitól. A DK árnyék-miniszterelnöke az mondta, a magyarok számára intő jel, hogy Nagy-Britanniában sikerült egy szűk többséget meggyőzni, hogy az Európai Unión kívül is van élet.

Dobrev Klára azt is hangsúlyozta, az a feladatuk, hogy megmutassák, a kép, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök mutat Magyarországról, nem az ország igazi arca. Úgy véli, van alternatíva, van egy másik Magyarország, amely barátokat és szövetségeseket keres az EU-n belül és azon kívül is.

„És még ez is London”

Néhány órája pedig a közösségi oldalán osztott meg egy pillanatképet London egy másik szegmenséről.

És még ez is London! A kollégáimmal egy tipikus londoni pubban zártuk az estét, csatlakozott hozzánk néhány kint élő magyar is. Jót beszélgettünk, és a hangulatra sem lehetett panasz

– írta Dobrev Klára a bejegyzésében.

Rovatok