Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápa megerősítette: mindenképpen Magyarországra jön

2023. április 1., szombat 16:53

Ferenc pápa szombaton elhagyta a kórházat, ahol az utóbbi napokban hörghuruttal kezelték. Az egyházfő megerősítette, hogy az eddigi tervnek megfelelően április végén Magyarországra látogat.

A katolikus egyházfőt március 29-én vitték kórházba, mivel napokig légzési nehézségekre panaszkodott. Az elvégzett vizsgálatok szerint az egyházfő nem fertőződött meg koronavírussal, de légúti gyulladást állapítottak meg nála, ami miatt több napig kórházban kellett maradnia.

Április elsején azonban hazaengedték a kórházból. Távozása előtt köszönetet mondott a klinika igazgatójának, valamint az összes orvosnak és ápolónak, aki gondját viselte. Már az épületen kívül beszélt és imádkozott egy házaspárral, amelynek az előző éjszaka ott a kórházban meghalt a lánya, valamint aláírta egy karjatörött fiú gipszkötését.

A kórház előtt egy fehér Fiat 500-as autó és kísérőkocsik vártak rá reggel, majd menet közben a konvoj megállt, az egyházfő kiszállt a Fiatból, botra támaszkodva, de önállóan járt, és üdvözölte a láthatására összegyűlt embereket, valamint nyilatkozott az odasereglett újságíróknak.

Nem éreztem jól magam, de nem ijedtem meg, és még élek, láthatják!

– viccelődött.

A La Repubblica című lap tudósítója az utcán megkérdezte a már ismét az autójában ülő Ferenc pápától, hogy az eddigi tervnek megfelelően Magyarországra látogat-e április 28-a és 30-a között, amire ő igennel válaszolt – közölte az MTI.

Rovatok