Index Vakbarát Hírportál

Egész Amerika Donald Trump ügyét figyeli, őrizetbe vették a volt elnököt

2023. április 4., kedd 20:24 | aznap frissítve

Magyar idő szerint kedd este befutott a manhattani büntetőbíróságra Donald Trump korábbi amerikai elnök, aki letartóztatásba került, a rendőrség ugyanis őrizetbe vette a közelgő vádemelése előtt. Donald Trump az Egyesült Államokban az első volt elnök, aki ellen bűnvádi eljárás indult bíróságon.

Donald Trumptól ujjlenyomatot vettek a letartóztatás részeként, bár egyelőre nem világos, készül-e róla fénykép. Ezután a bírósági tárgyalóterembe kísérik, ahol vádat emelnek ellene. A volt republikánus elnököt várhatóan nem bilincselik meg letartóztatása után, mivel folyamatos rendőri védelem alatt marad – írja a CNN.

BREAKING: Donald Trump is now under arrest in New York City ahead of his arraignment in court https://t.co/0NxzuxZt8I pic.twitter.com/9sdFFunjcM

— CNN (@CNN) April 4, 2023

Donald Trump kedden a Truth Social nevű közösségi oldalon posztolt, mielőtt elindult a Trump Towerből:

Szürreális, de éppen a bíróságra tartok, le fognak tartóztatni. Nem hiszem el, hogy ez megtörténhet Amerikában!

– írta.

Lezárások

Mint arról hétfő reggel beszámoltunk, New York tisztviselői biztonsági intézkedésként lezárják Manhattan alsó részén a legfontosabb utcákat, amikor Donald Trump volt elnök kedden megjelenik a bíróságon, hogy vádat emeljenek ellene – írtuk meg hétfő reggel a Bloomberg információi alapján.

A bíróság csütörtökön megállapította, elegendő bizonyíték áll rendelkezésre ahhoz, hogy büntetőeljárást indítsanak ellene.

Donald Trump, aki a jövő évi elnökválasztási versenyben a republikánus jelöltségért indul, tagadta vétkességét, és a vádemelést pártpolitikai támadásnak nevezte.

Orbán Viktor is kiállt mellette

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök is támogatásáról biztosította Donald Trumpot. A kormányfő egy fényképet is közzétett erről Twitteren, amelyhez azt írta:

Tartson ki, elnök úr! Önnel vagyunk!

Trump mindent tagad

A volt amerikai elnök ártatlannak vallotta magát, miután 34 bűncselekménnyel, köztük üzleti feljegyzések meghamisításával vádolták őt, írja a BBC.

(Borítókép: Donald Trump korábbi amerikai elnök a New York-i Trump-toronyba érkezik 2023. április 3-án egy nappal bírósági meghallgatása előtt. Fotó: Bryan Woolston / AP / MTI)

Rovatok