Index Vakbarát Hírportál

A kórházból üzent Silvio Berlusconi

2023. április 7., péntek 16:46

Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt szerdán légzési nehézséggel vitték kórházba, ahol a vizsgálatok kimutatták, hogy a gondokat leukémia okozta. A 86 éves politikus most a kórházból azt üzente, hogy túl fogja élni.

„Nehéz, de túl fogom élni, mint mindig. Mindig sikerült kilábalnom a nehéz és kényes helyzetekből” – mondta Silvio Berlusconi az Il Giornale napilapnak telefonon. A 86 éves politikust szerdán légzési nehézség miatt vitték be egy milánói kórház intenzív osztályára.

A vizsgálatok kimutatták, hogy a tüdőproblémákat leukémia okozta. Az Ansa hírügynökség beszámolója szerint a Forza Italia! alapítója jól reagál a kezelésekre, és pénteken további vizsgálatok várnak rá.

Már korábban is voltak bajok az egészségével

Mint megírtuk, a volt olasz miniszterelnök az elmúlt években többször is volt kórházban. Silvio Berlusconi múlt heti kórházi kezelését megelőzően alig több mint egy évvel ezelőtt, 2022 januárjában, a köztársaságielnök-választás környékén került a San Raffaele Kórházba.

Akkor egy húgyúti fertőzés miatt, amely komoly kezelést tett szükségessé.

Silvio Berlusconi 2020 szeptemberében produkált pozitív koronavírustesztet, emellett kétoldali tüdőgyulladás lépett fel nála. 2016 júniusában − szintén a San Raffaelében − nyitott szívműtéten esett át, amikor is az aortabillentyűjét cserélték ki. 

A műtét szükségességét 2016. június 9-én bejelentve Berlusconi személyi orvosa, Alberto Zangrillo kifejtette, hogy a volt miniszterelnök ez alkalommal „a halált kockáztatta: nagyon súlyos állapotban érkezett a kórházba, veszélyben volt az élete, és ennek tudatában volt”. 

2019-ben egy kétórás sürgősségi műtéten esett át bélelzáródás miatt.

Rovatok