Index Vakbarát Hírportál

Többen is felháborodtak Katalin hercegné húsvéti viseletén

2023. április 11., kedd 18:59

A brit királyi család húsvéti istentiszteleten vett részt vasárnap, az eseményről több fotó is készült. Többen kiszúrták, hogy Katalin hercegné vörös színű körömlakkot viselt az ünnepen, és ez sokaknál kiverte a biztosítékot.

Mint megírtuk, II. Erzsébet királynő halála óta először tartottak istentiszteletet vasárnap az angliai Windsor-kastélyban található Szent György-kápolnában, és a királyi család tagjait népes tömeg várta. A húsvéti misén részt vett Károly király és Kamilla királyné, valamint Vilmos herceg és Katalin hercegné is a gyermekeikkel együtt.

Többen is kiszúrták, hogy az eseményen Katalin hercegné vörös színű körömlakkot viselt, és sokak szerint ezzel megszegte a királyi protokollt. A hírek szerint a néhai II. Erzsébet királynő a bőrtónusú árnyalatokat részesítette előnyben, és sokszor kifogásolta az élénk színű körömlakkokat – írja a New York Post.

Hírügynökségek szerint a néhai királynő ragaszkodott a világos rózsaszínhez, és elvárta, hogy a többi királyi hölgy is így álljon hozzá. A közösségi médiában volt, aki azt írta:

Katalin hercegné szégyent hozott az egész királyi családra. Megdöbbentő.

Mások azt kifogásolták, hogy Katalint miért nem vonták emiatt kérdőre, ugyanis amikor Meghan hercegné szegte meg a protokollt, akkor kitört a balhé. Voltak azonban olyanok is, akik dicsérték a hercegnét a merész lépésért.

Marlene Koenig történész korábban a Town & Country magazinnak elmondta: nincsenek hivatalos szabályok arra vonatkozóan, milyen lakkot viselhetnek a királyi családtagok, vagyis Katalin talán egyáltalán nem is szegte meg a protokollt.

Rovatok