Index Vakbarát Hírportál

A nő, aki azt állította, hogy ő Madeleine McCann, korábban egy másik eltűnt gyereknek mondta magát

2023. április 11., kedd 05:40

A 21 éves lengyel Julia Wendell hatalmas online figyelmet keltett, amikor azt állította, hogy ő Madeleine McCann, de egy barátja szerint korábban, tizenévesen azt állította, hogy egy másik eltűnt gyermek volt.

A nő, aki azt állította magáról, hogy ő Madeleine McCann, korábban arról beszélt, hogy ő egy másik eltűnt gyermek − írta meg a Daily Record

A 21 éves lengyel Julia Wendell létrehozta az Instagramon az „Én vagyok Madeleine McCann” fiókot, amivel rengeteg követőre tett szert. Állításai miatt még egy DNS-tesztet is elvégeztethetett, miután megkapta McCann szüleinek a jóváhagyását.

A genetikai vizsgálat eredményei azonban nemrégiben kimutatták, hogy nem ő az eltűnt gyermek, és száz százalékban lengyel.

Julia Wendell egyik barátja most azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a nő már tinédzserkora óta megkérdőjelezi a személyazonosságát.

„Ami most történik, az nem éppen újdonság. Tizenéves kora közepén kezdte azt mondani, hogy Dorota [Julia édesanyja] nem az anyja, és hogy ő valójában olyan gyerek, aki néhány évvel korábban tűnt el Lengyelországban. Nagyon szomorú volt ezt látni, hiszen látszott rajta, hogy Dorota szerette őt, és csak a legjobbat akarta neki − fellázadt, elment otthonról, és elkezdett találkozgatni egy drogfüggő sráccal, ami nem segített rajta. Körülbelül egy éve nem láttam őt, aztán néhány hónapja hallottam a barátaimtól, hogy Julia újra kezdte, és azt állította, hogy ő valójában Madeleine McCann, amiről mindenki tudta, hogy nevetséges, mert Maddie fiatalabb” –mondta az egykori barát a MailOnline-nak.

Julia Wendell közösségi oldalon gyűjt pénzt a terápiára

Jelenleg Wendell közösségi finanszírozásban gyűjt pénzt a jogi díjakra, valamint terápiára − közölte a Lad Bible

A nevét viselő Instagram-fiókon közzétett bejegyzés szerint:

Szégyenletesnek érzem magam, hogy ilyen segítséget kérek tőletek, de találnom kell egy jó ügyvédet, terapeutát… Tényleg szükségem van a segítségetekre, de ha nem akartok segíteni, megértem. Azért hoztam létre ezt az adománygyűjtést, mert sok kedves ember írta nekem, hogy ezt kellene tennem. Ez egy lehetőség számomra, hogy ügyvédet és terápiát fizessek.

Az adománygyűjtés leírásában Wendell elismerte, hogy a történetét övező médiafelhajtás „hektikus és nyomasztó volt mindenki számára”.

Elmondta, hogy a közelmúltban tett amerikai útján „elszigeteltnek” érezte magát, de mostanra hazatért Lengyelországba, ahol „megpróbál visszatérni a normális élethez” barátjával és házimacskájával.

Aljas, valótlan állításokkal és egyenesen hazugságokkal találkozom a személyemmel kapcsolatban. Újra talpra kell állnom, képesnek kell lennem arra, hogy olyan állapotba kerüljek, hogy ismét dolgozhassak, és boldogulhassak az általam választott szakmában. Ehhez támogatásra van szükségem magam körül, például ügyvédekre és szakemberekre

− írta Wendell.

(Borítókép: Madeleine McCann. Fotó: Handout / Getty Images)

Rovatok