Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk világgá kürtölné a földönkívüliek létezését

2023. április 19., szerda 16:12

Elon Musk a Fox Newsnak adott interjúban mindenkit megnyugtatott: minden bizonnyal ő lenne az első, aki tudna róla, ha földönkívülit találnának a földön – és ő bizony nem tartaná magában.

A Twitter vezérigazgatója és a SpaceX alapítója a Fox News műsorvezetőjének, Tucker Carlsonnak elmondta, hogy a Föld bolygón kívül nincs bizonyíték tudatos életformára az univerzumban.

„Sokan kérdezik tőlem, hogy hol vannak az idegenek. Azt hiszem, ha valaki tudna a földönkívüliekről a földön, az valószínűleg én lennék” – jegyezte meg Musk.

„Én eléggé ismerem az űrrel kapcsolatos dolgokat, és eddig még nem láttam bizonyítékot az idegenek létezésére. Ha látnék, azonnal ki is tweetelném. Valószínűleg ez lenne minden idők legnépszerűbb tweetje:”

Srácok, találtunk egyet!

A techmogul azt is elárulta, hogy – bár reméli, hogy vannak kis zöld emberkék –, nem hiszi, hogy a kormány eltitkolja a létezésüket a nyilvánosság elől.

Azzal érvelt, hogy a kormányzat, ha tudna a létezésükről, azonnal főgonoszt csinálna a földönkívüliekből, zöld utat adva az óriási katonai kiadásoknak.

„Folyamatosan a védelmi költségvetés növelésén dolgozunk. Na és mi az, amire senki sem tudna nemet mondani? Ha előhúznánk a földönkívülieket, és azt mondanánk, hogy pénzre van szükségünk, hogy megvédjük tőlük az emberiséget” – figurázta ki az amerikai kormányt Elon Musk.

Az amerikai törvényhozás egyébként korábban már kérte a Pentagon azonosítatlan légi jelenségeket kutató irodája finanszírozásának növelését – teszi hozzá a New York Post.

(Borítókép: Elon Musk. Fotó: Jeff Chiu / AP / MTI)

Rovatok